ZIMOWE staranka :) Oby jak najkrótsze.

31/01/13 09:11:48

Martyna dzieki za odpowiedz :) z tym dhea to wiem co to i o co chodzi, chociaz ja nie mam zadnych objawow..zadnego zbednego owlosienia itp, generalnie wszystko(procz wynikow niestety) u mnie ok..a @ zaczal sie spozniac w momencie jak zaczelismy sie starac o dziecko :? no nic, czekam w takim razie do wtorku na wizyte i zobaczymy co powie..

ZIMOWE staranka :) Oby jak najkrótsze.

30/01/13 11:55:58

Martyna wiec tak: DHEA: wiek 20-24 148-407; 25-34 98,9-340 FSH: f. pecherzykowa 3,5-12,5 f. owu 4,7-21,5 f. lut 1,7-7,7 LH: f. p 2,4-12,6 f. owu 14-95,6 f. lut 1,0-11,4 Estradiol: f. p 12,5-166 f. owu 85,8-498 f. lut 43,8-211 i z tego co widze to wszystko w normie, kazdej :lol: tzn z wyjatkiem tego dhea-so4.. nie wiem o co tu chodzi :roll:

ZIMOWE staranka :) Oby jak najkrótsze.

30/01/13 10:53:12

Hej wszystkim, Sorki, ze sie tak troche wpierniczam ni z tego ni z owego, ale widze,ze tu jestescie niezle obcykane z badaniami wszelakimi :) Czy mogę w takim razie prosić o interpretację wyników badań? Wizytę u ginekologa-endokrynologa mam dopiero za tydzień i pomyślałam, że może ktoś z forum pomoże mi co nieco zrozumieć :P oto one: TSH- 2,23 (normy 0,270-4,200) FSH- 6,38 LH- 6,44 estradiol- 56,47 progesteron- 1,05 dhea-so4- 413,40 Dodam, ze badania robilam w 10dc, mam 30lat i ostatnio mialam problemy z nieregularna @, chociaz ostatnia przyszla normalnie bez wspomagaczy :wink: Acha przyjmuje od 3 miesiecy euthyrox 25, startowalam od wyniku 3,68. Napisalam tez na watku "Ginekologia", ale nikt mi nie odpisal, wiec moze u was ktos bedzie mogl mi cos powiedziec? Z gory dziekuje :)

badania hormonalne

28/01/13 18:05:18

Witam, Czy mogę prosić o interpretację wyników badań? Wizytę u ginekologa-endokrynologa mam dopiero za tydzień i pomyślałam, że może ktoś z forum pomoże mi co nieco zrozumieć :P oto one: TSH- 2,23 (normy 0,270-4,200) FSH- 6,38 LH- 6,44 estradiol- 56,47 progesteron- 1,05 dhea-so4- 413,40 Dodam, ze badania robilam w 10dc, mam 30lat i ostatnio mialam problemy z nieregularna @, chociaz ostatnia przyszla normalnie bez wspomagaczy :wink: Acha przyjmuje od 3 miesiecy euthyrox 25, startowalam od wyniku 3,68. Z gory dziekuje :)

TESTY OWULACYJNE

20/11/12 11:57:09

hej! dziewczyny mam pytanko- od kilku dni mam biale geste uplawy, troche jak przy owu,ale gestsze..i jakos tak mnie cos wczoraj wzielo i zrobilam sobie test owu i wyszedl pozytywny.. :roll: kreska testowa szybciej sie pojawila od kontrolnej i ciemniejsza od kontrolnej..niby ok, no ale wczoraj moj 31dc, dzis 32. @ jeszcze ni ma, teoretycznie powinna byc dzis-jutro, ale ostatnio mialam wywolywana luteina @ bo sie spozniala duzo. przedtem mialam tak wlasnie co 31-33dni. to teraz by mi sie tak owu dlugo spoznila...? :? dodam,ze jakos ok.17dc mialam obawy typowo na owu(choc wiem,ze tylko monitoring da mi 100% pewnosci), testy owu wydawaly mi sie praawie pozytywne,chociaz ten wczorajszy byl zdecydowanie najbardziej pozytywny z nich wszystkich :lol: dodam,ze od ok.3tyg przyjmuje euthyrox, moze on zaburzyl wynik? wiem,ze moglabym sobie zrobic test ciazowy, ale mam w domu 2 takie wypasne od siorki z UK i mi ich jakos szkoda robic :lol: bo pewnie znowu negatywne beda...a beta u mnie to wydatek min.35zl..ktos tak mial z tymi testami owu? dzieki za odp :)