zespol policystycznych jajnikow

08/09/08 11:17:45

Witajcie dziewczyny. Dziś byłam na wizycie u endokrynologa i padło podejrzenie PCO :( Bardzo się martwię,zleciła mi wizytę u poleconego gin na usg jajników.Z wyników wyszło że mam wysoki stosunek między LH a FSH,różnica wynosi 4,8 mIU/ml oraz wysoki Testosteron 1,23 ng/ml.LH mam 17,2IU/l a FSH 3,53 mIU/ml Umówię się do tego lekarza i zobaczymy jakie będzie leczenie. Pozdrawiam

Problem z zajściem w ciąze

04/09/08 23:57:59

Witajcie dziewczyny :) Dawno nie pisałam bo czekałam na wyniki badań i konsultacje z lekarzem.A więc w ciąży nie jestem :( a miesiączki jak nie było tak i nie ma.Podam wyniki badań może coś poradzicie : Cholesterol - 148 mg/dl [120-200] Glukoza - 4,53 mmol/l na czczo (3,89-6,4) TSH - 1,660 mlU/l [0.27-4,2] FT4 - 1,66 ng/dl [0,93-1,7] LH - 17,2 IU/l faza folikularna (0,8-10,5) szczyt przedowulac. (18,4-61,2) faza lutealna (0,8-10,5) FSH - 3,53 mlU/ml faza folikularna (3,5-12,5) szczyt przedowulac. (4,5-21,5) faza lutealna (1,7-7,7) Estradiol - 56,33 pg/ml faza folikularna (12,5-166,00) szczyt przedowulac. (85,80-498,00) faza lutealna(43,80-211,00) Testosteron - 1,23 ng/ml [0,06-0,82] Niestety wizytę mi przełożyli i idę w pon. ale wygląda że wszystkie wyniki są w normie oprócz testosteronu :/

*** WRZEŚNIOWE STARACZKI ***

20/08/08 20:22:10

No ja też słyszę takie teksty a i czasem (ponieważ mam trochę brzuszka) słyszę " Gratulacje, kiedy termin" lub " który miesiąc " to dopiero dołuje :)

*** WRZEŚNIOWE STARACZKI ***

20/08/08 20:07:20

Najbardziej załamuję mnie fakt że wszystkie moje koleżanki albo już urodziły albo są w ciąży.Więc na okrągło widzę niemowlaki lub duże brzuszki :( Nawet myślałam że to znak dla mnie że już niedługo i mój czas przyjdzie :) Tak jakby znak no ale cały czas walczę i wierzę.Powtórzę test za parę dni i zobaczymy.Bo ten pierwszy robiłam popołudniu.

*** WRZEŚNIOWE STARACZKI ***

20/08/08 20:02:01

Dokładnie 13 miałam termin @