choroba Hashimoto a ciaza ?

25/08/08 14:29:12

Julia, no ja tez wiem, ze to hashimoto, nawet na usg babeczka mi powiedziala, ze typowa tarczyca przy hashimoto, dlatego tym bardziej zdziwilam sie,ze mam nie brac tego eutyroxu no.. moze i racja,ze umowię sie jakiegos innego endo :(

choroba Hashimoto a ciaza ?

25/08/08 11:43:03

Witam Dosc długo sie nie odzywałam, ale za to się kompletnie przebadałam na Karowej. W pierwszej i drugiej fazie cyklu. Jesli chodzi o tarczyce to przedstawia sie to następująco: TSH 1,70 (n. 0,474-3,269) FT4 9,9 (n.7,29-13,45) TG AB - 153,4 (n 0-70) Anty TPO 104,7( n. 0-50) Poza tym wyszedł mi niedobór progesteronu, ale to mozna wystymulowac lekami. Mój endo powiedział, że poki co, przy takim TSH to nic ze mną nie bedzie robil, zadnych lekow na tarczyce mam nie brac, tylko duphaston w drugiej fazie od 16-25 dnia cyklu 2x1. Jeszcze trzy cykle sama mam probowac, a pozniej monitoring cyklu i stymulacja owulacji, co o tym wszystkim sądzicie ??? Pozdrawiam

choroba Hashimoto a ciaza ?

16/07/08 14:09:08

Dzieki za wsparcie :)

choroba Hashimoto a ciaza ?

14/07/08 12:01:24

Witajcie Od piątku 11.07 do niedzieli byłam w szpitalu na Karowej na badaniach. Był to 4 dzien cyklu, powtórka bedzie w 22 dniu cyklu. wysztkie hormony przebadane, wyniki bede miala dopiero po drugiej fazie,ale mialam robione tez usg tarczycy. Babeczka sie az za głowę złapała, mowi, ze hashimoto pełną gębą, tala zmieniona mam tarczycę. Moje ostatnie badanie z czerwca TSH 3,248, a FT4 13,300, przeciwciala dopiero teraz w szpitalu mi zrobili, bo ostanie mialam w 2006 roku i byly niewiele podwyzszone ok 65. Takze troszkę się podlamałam, bo nie leczyli mnie, bo twierdzili ,ze tarczyca poki cos ladnie sama pracuje, a tu proszę pogorszenie takie,ze hohohoh :(

interpretacja beta HCG

10/07/08 13:54:56

a ja dostałam @ :( i jutro idę na Karową na kompleksowe badania