zespol policystycznych jajnikow

15/04/08 10:32:07

usg mialam dopochwowe i lekarz powiedzial ze prawy jajnik wskazuje zmiany na pcos ale po badaniach postawi trafniejsza diagnoze

zespol policystycznych jajnikow

15/04/08 09:01:27

robilamm badania w 6 dniu cyklu i usg, tylko te badania nic innego nie robilam

Zespół policystycznych jajników...

14/04/08 22:22:44

[quote="gosia neuss"]Dzisiaj lekarz powiedzial mi,ze mam PCO bo mam za wysoki testosteron,nadwage i nieregularne cykle.Chcialabym wiedziec czy tylko potym mozna stwierdzic ze to PCO.Dziwi minie dlaczego teraz powiedzial mi ze to to jesli leczyl mnie juz od 1,5 roku z powodu tych samych objawow.Chcialabym wiedziec na czym polega terapia przy rozpoznaniu PCO i czym to mozna leczyc. Pozdrawiam gosia[/quot jesli chodzi o testosteron to jaki masz wynik? u mnie lekarz tez stwierdzil pcos i tez robilam badania na hormony.

do Pani ginekolog Ewy Żmudy- interpretacja wynikow

14/04/08 21:24:36

dzieki, zobaczymy co lekarz powie i co mi przepisze, bo musze tez uregulowac cykl.

do Pani ginekolog Ewy Żmudy- interpretacja wynikow

14/04/08 20:25:22

to byl 6 dzien, a resza: FSH (moj wynik 3.13mU/ml) faza folikularna 2.5-10.2mU/ml srodek cylku 5.8-21 faza lutealna 1.5-9.1 ciezarne 0.0-0.3 po menopauzie 23-153 LH (moj 6.22mU/ml) faza folikularna 1.9-12.2mU/ml srodek cylku17-77 faza lutealna 0.5-16.9 ciezarne 0.1.5 po menopauzie 11.3-39.8 Testosteron 101.53 ng/dl (14.0-76.0)